MARDİN CEVİZLİ SUCUĞU'NA RAĞBET ARTTI

Mardinde Üretilen ve Dünyada rağbet gören ürünlerden biri olan Mardin Cevizli Sucuğunun Çeşitlerine göre fiyatı değişebiliyor.

Polisiye Haberler 5.12.2013 16:11:19 0
MARDİN CEVİZLİ SUCUĞU

Mardin’in Dünyaca ünlü Mazruna  üzümlerinden yapılan ve  Özellikle kış günlerinde ara öğünlerde pekmez,pestil ve cevizli sucuk gibi doğal, besleyici değeri yüksek geleneksel ürünlerin tüketilmesinin çok yararı olduğunu belirten yetkililer ``Pekmez, pestil ve cevizli sucuk enerji kaynağıdır, kansızlık, halsizlik, zayıflık ve ishale iyi gelir. Pekmez, pestil, ceviz ya da fıstıktan yapılan muska, üzüm şırası, cevizli sucuk, üzüm şırası vazgeçilmez enerji kaynağıdır. Bu ürünler yüksek oranda ve sindirim gerektirmeyen doğal şeker içermesi ve hızla kana geçmesi nedeniyle enerji kaynağıdır. Hızlı enerji sağlaması bu ürünleri yoğun aktivite içinde olan sporcular, gençler ve ağır işçiler için ideal enerji kaynağı konumuna getirmektedir. Ayrıca demir, kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum ve lif içeriği açısından zengin oldukları için bu gıdalar kansızlığın giderilmesi ve tansiyonun düzenlemesinde etkilidir.``diye tanımladıkları ürünlerin Kışın tüketilmesinin çok yararı olduğu belirtilierek,Hastalıklara karşı vucut direncinin arttırılması için bol bol tüketilmesini öneriyorlar.

Mardinde Üretilen ve Dünyada rağbet gören ürünlerden biri olan Mardin Cevizli Sucuk,Çeşitlerine göre fiayatı değişebiliyor.Katkısız Cevizli Sucuk yaklaşık 40 TL’den,Kelebek Cevizli Sucuk 35 TL’den,Unlu Cevizli Sucuk ise ortalama olarak 25 TL’den satılan   cevizli Sucuk,Tezgahlarda yerini alarak,Yerli ve Yabancı Turistlerin Büyük ilgisini görüyor.

 

HABER:ABDULLAH ORTAÇ:ÖZEL HABER


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00